boek tevens een reiki behandeling

Algemene informatie

  • Scheepsnaam: Tiamo
  • Scheepstype: Motorvrachtschip
  • Lengte: 86
  • Breedte: 9.51
  • Bouwjaar: 1973
  • Diepgang: 3.27
  • Motor: 1380 pk Catepillar

Welkom aan boord van de Tiamo

Een scheepsnaam vol liefde, Tiamo betekent dan ook letterlijk in het Italiaans “ik heb je lief “of te wel “ik hou van jou”. De Tiamo wordt dan ook liefdevol gevaren en onderhouden door Piet en Miranda van Meel. Het schip was oorspronkelijk 105 meter lang toen ze hem kochten, en werd destijds met bemanning gevaren. Enkele jaren geleden besloten Piet en Miranda om het schip in te laten korten tot 86 meter zodat zij het schip zonder bemanning mogen en kunnen varen. Sindsdien was de woning in het voorschip, die oorspronkelijk voor bemanning bedoeld was leeg en werd al snel als atelier ingericht. Sinds 2016 is deze woning ook weer ingericht voor gasten. Voor u dus!

Piet en Miranda en verwelkomen u graag aan boord van hun “love boat”, Tiamo.

Wij komen samen uit een schippers familie, onze grootouders van beide zijde voeren al en dus is het spreekwoordelijk in ons bloed mee gegeven. Piet en ik zijn toen we 16 waren bij onze ouders op het schip gekomen om daar dit vak te leren en te bestuderen. We zijn beide 5 jaar aan het leren geweest voor we voor ons zelf een schip konden kopen en toen hebben we in de loop van de tijd nog weer wat papieren erbij gehaald. Onze ouders konden mekaar ook van de vaart en toen een keer bij een avondje buurten leerde we mekaar ook kennen en het klikte meteen, en dat is nu alweer 24 jaar terug, na veel brieven schrijven en in een telefooncel je kaart leeg te hebben gebeld zijn we maar voor ons samen varen gegaan, en dus getrouwd met 21 en 22 en samen een scheepje begonnen. Dit is ons 4 de schip en we hebben een hoop hier mee meegemaakt en gedaan en varen nu ook bij een Duits bedrijf, waar we het erg naar onze zin hebben.

Het vaargebied

De Tiamo is bijna altijd in het Rijn, Main, Moezel Neckar en Donau gebied onderweg. Reizen door Duitsland, Belgie, Zwitserland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije, soms zelfs nog verder. Altijd onderweg door prachtige landschapen en s’avonds voor anker tussen de bergen in de natuur, of nabij een stadje , dorpje of voor een sluis. In het ruim telkens weer een andere lading met een nieuwe bestemming.

Het schip komt maar af en toe in Nederland, om mee te varen kunt u per trein, fiets of auto naar ons toe reizen en onderweg ergens tijdens onze reis inschepen, en een paar dagen later weer van boord. Uw auto of fiets nemen wij gewoon mee aan boord. Hoe bijzonder is dat!

Uw accommodatie

In het voorschip beschikken de gasten over een eigen kleine en gezellige woning. Een ruime woonkamer met zithoek en televisie en een open keuken. Een eigen douche/toilet en een aparte slaapkamer met tweepersoons bed. Door de grote vensters komt genoeg daglicht naar binnen. U zult zich hier snel thuis voelen. Het bijzondere hiervan is, iedere avond ligt uw woning weer op een ander plekje. De woning beschikt over Airconditioning.

Wifi

De Tiamo is niet met een glasvezelkabel met de wal verbonden, u kunt in overleg altijd gebruikmaken van de wifi verbinding om dagelijks uw E-mail te beantwoorden of om voor uw vervolg reis informatie op te zoeken.

Goede nachtrust

In tegenstelling tot veel andere vrachtschepen ligt de Tiamo nachts gewoon stil. Dit heeft als voordeel dat er vaak nog een mogelijkheid is de wal op te gaan, en u verzekert bent van een heerlijk rustige nacht.

Het cruise schip voor dames!

De Tiamo word zonder bemanning gevaren, dat betekend een rustige en ontspannen sfeer aan boord. U zult zich echt gast voelen bij Piet en Miranda . Ook als vrouw alleen bent u van harte welkom bij ons aan boord, even een paar dagen heerlijk voor uw zelf, bezinning, de telefoon gewoon lekker uit! ( natuurlijk zijn heren alleen ook welkom).

Reiki en aroma touch massage.

De Tiamo is het eerste vrachtschip waarop u een Reiki behandeling of een aroma touch massage kunt boeken.

Sinds 2019 is Miranda gecertificeerd reiki behandelaar (eerste en tweede graad). Wilt u deze reis naar een hogere ontspannen sfeer tillen dan kan ik u als energetisch therapeut 1 of meerdere behandelingen aanbieden.

Hieronder vind u een korte uitleg van de verschillende behandelingen die ik aan bied;

Reiki : Door de handen op verschillende posities te plaatsen op het lichaam kan ik energie geven, kan voor de één heel ontspannend zijn en voor de andere kan het pijn verlichtend zijn. Ik kan hierbij gebruik maken van bergkristallen edelstenen Kos i’s en klankschaal en of etherische oliën.

Acces Bars : Doormiddel van 32 drukpunten op het hoofd aan te raken kan ik het hoofd tot rust brengen, vergelijkbaar als een volle harde schijf op de computer die dan door middel van schijfopruiming ruimte krijgt zo is het ook in ons hoofd met acces bars. Hierdoor kunt u zich in een diepe staat van ontspanning begeven.​

Aroma-Touch Massage : Doormiddel van 8 etherische oliën masseer ik alle spanningen uit rug en voeten en zet daarbij de meridianen weer aan het stromen. Het is revitaliserend​ en heft onbalans op van het zenuwstelsel die negatief zijn voor onze gezondheid hoge bloeddruk, stress, en ontstekingsgevoeligheid. De 8 oliën werken op het volgende: Balance en Lavendel te samen ontspanning dan de Melaluca en On Guard geven je immuunsysteem een Boost en de Aroma Touch en Deep Blue zorgt voor ontremming dus zachtheid en tevredenheid dan als laatste Wild Orange en Peppermint geven balans van de zenuwen in voeten en rug.

IET : Tijdens ons leven kan de energiestroom beperkt of begrenst worden. Je kan de energie wegen zien als rivierbeddingen die verstopt raken door een beverdam. De dam houd de stroom niet tegen maar dijkt de stroming in en creëert een plaatselijke energiestilstand. Dit soort beperkingen noemen we energieblokkades. Oorzaak kan zijn fysieke trauma’s, operaties, ziektes, uitputting, ondervoeding, emotionele crisis, onderdrukte gevoelens, stress, angst, beperkte gedachtes en karma.

Door 2 technieken te gebruiken harmoniseren we het proces, schonen het cel geheugen op met activerende handposities en prenten harmonie in met integrerende handposities.

Hierbij kunnen we op verschillende niveaus :fysiek emotioneel, mentaal, spiritueel de negatieve dingen opruimen en nieuw positieve dingen toevoegen, hiermee ondersteunen we het zelfhelend vermogen.

Prijzen: Reiki 60 tot 75 min / €70,00 Aroma-Touch massage 75 min / €75,00 IET 85 min / €85,- Acces Bars 60 min / €60,00

Miranda kan ook een pakket voor u maken voor vijf dagen aan boord: 2 behandelingen 1 behandeling 5% korting / 3 behandelingen 2 behandelingen 10% korting Bij 7 dagen aan boord: 4 behandelingen 3 behandelingen 15% korting

Op de Aroma-Touch massage geen korting vanwege de dure oliën.

Miranda kan u de Reiki en de IET als afstands behandeling geven, dan is de Reiki €45 en de IET €55,00.

We stellen geen diagnose en behandel of genees hiermee geen ziektes.

Schilderachtige, fotogenieke, creatieve en onthaastende reizen

De Tiamo vaart altijd door betoverend mooie landschappen, Een eyeopener voor liefhebbers van tekenen en schilderen die op zoek zijn naar inspiratie .Op momenten dat het schip stilligt komen er vaak leuke ideeën te voorschijn. Het decor om het schip heen, bergen, dorpjes, kastelen, vaak gevangen in een betoverend zonlicht laten zich gewillig vastleggen in het schetsboek. Iedereen die van schilderen, tekenen, met potlood of verf houdt is dan ook van harte welkom aan boord. Breng u schetsboek dus gerust mee.

Maar ook liefhebbers van fotografie kunnen onderweg hun hartje ophalen met een voortdurend wisselend landschap dat voor bij glijd in een onthaastend tempo. (Tegen een materiaal vergoeding is het zelfs mogelijk om de mooiste foto’s aan boord op fotopapier te printen).

Piet en Miranda varen zonder bemanning, dat geeft een heerlijk rustige en ontspannen sfeer aan boord . Voor rustzoekers is het genieten , er is altijd een heerlijk plekje op het enorme voordek te vinden , in de zon of schaduw, waar u van het landschap kunt genieten, of eindelijk het boek eens kunt lezen waar thuis geen tijd voor is. U kunt hier natuurlijk ook uw yoga mat uitrollen, ontspanning tijd voor jezelf en elkaar dat zijn de trefwoorden van een reis met de Tiamo! Iedere dag en route is natuurlijk weer anders.

Vakantie fietsers

Voor vakantie fietsers ( met een flexibele instelling) is het mogelijk om enkele dagen mee te varen. Net hoe onze reis loopt kunnen wij u een stuk mee naar het zuiden, Duitsland mee in nemen, of juist mee terug. Onze huidige reis en positie vind u op het onderstaande kaartje

Vaartraining praktijk / bewustwordings training

U hebt uw eigen motorboot en of vaarbewijs, maar u merkt dat u in de praktijk op drukke vaarwegen, het schutten in sluizen, of bij lastige haven manoeuvres twijfelt en onzeker bent. In dit geval kan het erg leerzaam te zijn om eens enkele dagen met Piet en Miranda op reis te gaan. Zij kunnen u tips en uitleg geven vanuit de praktijk. Voorrangsregels op het water, hoe zit het met de betonning van de vaarwegen, het samenspel tussen beroeps en plezier vaart. Communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Op al uw vragen een antwoord.

Ervaar de soms enorme “dode hoek” voor de boeg van de Tiamo. De stuurhut van de Tiamo is de beste praktijkruimte voor een leerzame vaarvakantie en zal bovendien voor meer begrip zorgen tussen beroeps en recreatie schippers. Geloof me, na enkele dagen op reis te zijn geweest met Piet en Miranda beschikt u over een heleboel extra inzicht en kennis. Praktijkervaring die u ook mee neemt aan boord van uw eigen jacht en het varen voor u en uw partner een stuk veiliger en plezieriger zal maken. Voor “aspirant” Duitsland vaarders bovendien een prachtige manier om in dit vaargebied, met berg en tal fahrt , kennis te maken.

Reisinfo ( voor wie en hoe lang?)

Reizen Met de Tiamo zijn prima geschikt voor iedereen die alleen reist, dames en ook heren . Maar natuurlijk ook voor stelletjes, twee vrienden of vriendinnen.

Gasten kunnen 3 tot 5 dagen meevaren, in overleg tot maximaal een week.

Wij waarschuwen u nu al, afscheid nemen van het schip en haar eigenaren is moeilijk. U zult nog vaak terugdenken aan de bijzondere tijd aan boord, Tiamo, ik heb u lief!

Prijsinformatie

Prijs p.p.p.n bij 1 persoon:

prijs per nacht: €115,- p.p.p.n

Prijs p.p.p.n bij 2 personen:

Prijs per nacht: €215,- ( 2 personen)

schoonmaak kosten vast: €25,- per boeking.

Boekingskosten eenmalig €17,50

Prijzen zijn altijd inclusief Btw. Ontbijt, lunch en diner ,handdoeken, bedlinnen zijn inbegrepen.

Alcoholische dranken ( bier/wijn) en limonade zijn tegen vergoeding aan boord te verkrijgen.

Voor het meenemen van uw auto aan boord rekenen wij: € 50,- Dit is inclusief van en aan boord hijsen. ( max 1450 kg) .Takelen voor eigen risico, vraag bij uw verzekering naar een takel clausule. Voor informatie zie “auto mee aan boord “ info.

Fietsen mogen kosteloos mee aan boord.

Actuele locatie van de Tiamo

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Tiamo. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.