prachtige korte cruise door amsterdam en het groene hart

Voor 2019 kunnen wij helaas geen nieuwe boekingen meer aannemen.

Algemene informatie:

  • Lengte: 55 mtr
  • Breedte: 6,20
  • Diepgang: 2,50
  • Scheepstype: vrachtschip
  • Motor: Volvo 400 pk

Welkom aan boord van de Si-Ca:

Een unieke cargo-cruise door Amsterdam , Leiden, Den Haag en het Groene Hart.

Welkom aan boord van de Si-Ca van Maickel en Katarina.

Het schip beschikt over een ruim en veilig achterdek met vaste reling en ruime zitbanken en een zonnescherm waar u heerlijk buiten van de reis , een drankje en het landschap kunt genieten en natuurlijk tussendoor een blik in de stuurhut kunt werpen.

Uw gastheer en gastvrouw:

Maickel en Katarina kennen elkaar uit de passagiersvaart waar zij behalve aan het varen ook hun hart aan elkaar hebben verloren. Inmiddels zijn zij al 16 jaar samen en hebben op vele schepen , zowel met passagiers als vracht op vrijwel alle grote rivieren gevaren.

Sinds 2016 zijn ze eigenaar/kapiteins van de Si-Ca, het schip is een bekende verschijning in het Groene Hart en vaart al sinds 2001 Een lijndienst tussen Amsterdam en Den Haag met Noors graniet. Vanaf zomer 2018 gaat de loopplank uit voor gasten.

Vanaf september 2018 gaat Katarina met hun zoon Axel aan de wal wonen en gaat Maickel met een vaste maat Kevin varen.

Het vaargebied:

Twee tot drie keer per week vaart de Si-Ca vanuit de Amerika haven in Amsterdam met ca 430 Ton Noors graniet in het ruim op en neer naar Den Haag.

De reis begint in Amsterdam in de Amerika haven, hier vaart u tussen de grote zeeschepen door naar het centrum van Amsterdam. Hier begint een unieke reis, We volgen de “staande masten route”. als een van de weinige vrachtschepen vaart de Si-Ca door de grachten en de Kostverlorenvaart van Amsterdam naar de sluis Nieuwe Meer. We verlaten de hoofdstad en varen door de prachtige natuur van de Haarlemmermeer ringvaart langs de Westeinder plassen het groene hart in.

De reis voert onder een van de start/landingsbanen van Schiphol door zodat op een moment de enorme Airbussen rakelings over de stuurhut razen.

We varen verder door Aalsmeer, via de Kaag, door Leiden en passeren de unieke Sluis Leidschendam , een Sluis waar de terrasjes langs en tussen de bolders staan en de passage van het vrachtschip dan ook een graag geziene attractie is voor de toeschouwers.

In Den Haag gaan de dek luiken open en word het Noors graniet gelost.

Voor de terugreis kunnen we kiezen voor dezelfde route , maar graag maken we er een onvergetelijke rondreis van en varen via Lisse, Haarlem en het Noordzeekanaal terug naar Amsterdam ( Zie Extra, Door Haarlem terug).

Het schip vaart deze route al ruim 17 jaar en is dan ook een bekende verschijning en vaart soms bijna door de achtertuin van de woningen op de route .U zult versteld staan hoeveel mensen naar het schip zwaaien en groeten wat het tot een onvergetelijke “ feel good cruise “maakt.

Het schip vaart in principe alleen door de week, maar in overleg kunt u ook op zaterdag uitschepen.

Extra: Door Haarlem terug, een aanrader!

Tegen een meerprijs van €85,- ( in verband met extra havengeldenkosten) varen we speciaal voor u via Lisse en Haarlem terug naar Amsterdam varen. Dit is een prachtige route over de Kaag en door de bollenvelden ( in de lente ) ( Lisse) en door het oude centrum van Haarlem waar het schip door enkele spannende S- bochten vaart. Via de Spaarne komt u uiteindelijk weer op het Noordzeekanaal uit en varen we tussen de grote zeeschepen die naar en van de grote zeesluizen van IJmuiden varen weer terug naar Amsterdam. Een beleving die zijn meerprijs dubbel en dwars waard is.

Extra: City trip Amsterdam in januari!

De gehele maand Januari, eventueel februari ( als er genoeg interesse is ) ligt de Si-Ca stil in het centrum van Amsterdam. De achter Wooning is dan als gezellige B&B beschikbaar voor stelletjes, families of vrienden/vriendinnen groepjes vanaf 2 tot 4 personen, in overleg 6 personen ( 2 personen op de slaapbank ) tegen een voordelige prijs. Oergezellig om midden in de stad aan boord te slapen en na het ontbijt duik je zo de hoofdstad in. Dit maakt uw bezoek aan Amsterdam tot een onvergetelijk avontuur ( en wedden dat u de zomer erna ook onze cruise door het groene hart wilt beleven.

Vaartraining / dagtocht:

De reis van Si-Ca voert door een afwisselend , druk en intensief vaargebied. We varen tussen zeeschepen over het drukke IJ maar ook door smalle bochtige vaarwateren met veel pleziervaart , bruggen en sluizen. Op de plassen zijn we omgeven door zeil en motorjachten, kanovaarders en roeiboten en niet te vergeten dienen we ons veelvuldig per marifoon bij bruggen, sluizen en verkeersposten te melden.

U hebt uw eigen plezierjacht en of vaarbewijs, maar u merkt dat u in de praktijk op drukke vaarwegen, het schutten in sluizen, of bij lastige haven manoeuvres twijfelt en onzeker bent. In dit geval kan het erg leerzaam te zijn om het eens in de praktijk vanuit de stuurhut van de Si-Ca te ervaren . Maickel kan u tips en uitleg geven vanuit de praktijk. Voorrangsregels op het water, hoe zit het met de betonning van de vaarwegen, het samenspel tussen beroeps en plezier vaart. Communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Op al uw vragen een antwoord.

Voor iedereen die zonder overnachting de reis Amsterdam-Den Haag of vice-versa wil beleven kan dit als losse dagtocht boeken.

Accommodatie:

Aan boord bent u te gast in onze ruime achter woning .

Hier hebt u de beschikking over uw eigen hut met 2 persoons bed en een hut met stapelbed voor 2 personen. U deelt met ons de keuken, woonkamer en het sanitair. Overdag is het genieten in de Stuurhut en buiten op het ruime achterdek.

Prijsinformatie:

Prijs rondreis: Amsterdam - Den Haag - Amsterdam

( 2 nachten volpension aan boord ) € 210,- p.p. Max 4 personen

Meerprijs via Lisse /Haarlem terug naar Amsterdam eenmalig €85,-

Prijs dagtocht € 90,- p.p. ( incl. lunch/koffie thee ) Max 6 personen

Prijs vaartraining € 100,- p.p. ( incl. lunch/koffie thee ) Max 4 personen

De prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch en diner (u dineert gezellig met ons mee). Handdoeken, bedlinnen en eind schoonmaak zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Koffie en thee zijn overdag vrij verkrijgbaar.

Eigen fietsen mogen kosteloos mee aan boord.

Inscheep informatie:

Er kunnen geen auto’s mee aan boord.

De inscheep locaties zowel in Amsterdam als Den Haag zijn op korte afstand van een station/openbaar vervoer.

In overleg kunt u ook onderweg op de route inschepen. bv Leiden/Haarlem.

Actuele locatie van de Si-Ca

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Si-Ca. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.

Actuele locatie van de Si-Ca

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Si-Ca. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.