Cigno Minore
Reserveer nu!

beleef de vrachtvaart in duitsland en nederland

4 nachten / Maandag t/m vrijdag

Algemene informatie

Scheepsnaam: Cigno Minore

Scheepstype: Motorvrachtschip

Lengte: 105 meter

Breedte: 9,5 meter

Bouwjaar: 2002/2007

Diepgang: 3.12 meter

Motor: 1278 pk Mitsubischi

Welkom aan boord van het schip Cigno Minore

Cigno Minore betekent kleine zwaan. Als generaties lang hebben de schepen in de familie de naam Zwaantje gehad. Nadat wij ons Passagiersschip verkocht hadden en in de vrachtvaart verder zijn gegaan hebben we de naam in een nieuw jasje gestoken en er een Italiaans tintje aan gegeven: Cigno Minore. Met ons Vrachtschip varen we in de vrije markt overal in Europa maar voornamelijk in Duitsland. Je kunt ons vinden op de Rijn, Moezel, Neckar en Main maar ook op de kleinere kanalen zoals het Mittelland kanaal en Dortmund-eems kanaal. Vaak weten we pas enkele dagen van te voren waar een nieuwe reis heengaat, heel avontuurlijk.

Op reis met Hilfred en Marlies

Welkom aan boord bij Hilfred en Marlies. Sinds 2015 vervoeren wij vracht met ons vrachtschip, daarvoor hebben we 11 jaar lang een passagiersschip gerund. Met ons huidige schip vervoeren we vanaf oktober 2018 vracht over vele Europese binnenwateren, niet alleen ons vaargebied is heel divers ook onze vracht. We vervoeren granen en diervoeders maar ook mineralen, oud ijzer, windmolen onderdelen, asfalt en damwand.

Aan boord wonen/ werken er verder nog: onze 2 kinderen Olaf en Esmee, die niet altijd aan boord zullen zijn door week omdat ze (bijna) naar het internaat gaan. En verder werkt er een Filipijnse matroos aan boord die elke ochtend gezellig koffie met ons drinkt in de stuurhut.

Het Vaargebied

Ons vaargebied is heel groot. Door onze afmetingen en hoogte (of beter gezegd we hebben een hele lage kruiplijn van 4 meter bij 2,50 meter diepgang) waardoor wij de kleinere Duitse kanalen kunnen bevaren. We maken geregeld hele leuke reizen van Bijvoorbeeld Nederland naar de Moezel en van de Moezel weer naar het Mittelland kanaal om vervolgens via het Dortmund-Eems kanaal weer terug te keren naar Noord-Nederland.

Uw accommodatie

Aan boord heeft u een eigen hut tot uw beschikking. De hut biedt u een 2 persoons bed, een eigen badkamer, een kitchenette met een koelkast, koffiezet apparaat en waterkoker. En er zijn 2 stoelen aanwezig. De hut bereikt u via uw eigen ingang en bevindt zich onder de stuurhut op het achterschip.

Wifi

Aan boord mag u gebruik maken van het wifi netwerk.

Reisinformatie;

Gasten kunnen tussen maandag en vrijdag mee ( maximaal 4 nachten )

Prijsinformatie

Prijs per persoon per nacht (1 persoon) €150,25 )

Prijs per nacht (2 personen) €253,00 )

Boeking kosten: €17,50

Prijzen zijn inclusief BTW, ontbijt, lunch en diner, handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak zijn inbegrepen. Koffie en thee inclusief.

Alcoholische dranken (bier/wijn) en limonade zijn tegen vergoeding aan boord te verkrijgen.

Voor het meenemen van uw auto aan boord rekenen wij € 50,00 (max. 1600 kg ) op de kanalen kunnen we alleen auto’s met beperkte hoogte meenemen.

Actuele locatie van de Cigno Minore

Onderstaande kaart geeft de actuele locatie weer van de Cigno Minore. De blauwe lijn geeft het afgelegde pad weer van vandaag en gisteren.